Hoe maken wij 0.0 bier?

Voor u staat een alcoholvrij biertje! Vaak wordt alcoholvrij bier gebrouwen zonder dat er alcohol aan te pas komt, of het wordt gedestilleerd. Dit beïnvloedt de smaak. Met de techniek van Wafilin kan dat anders.

Net als bij normaal bier begint het proces alcoholvrij bier met het maken van een basisbier. Dit wordt gedaan door granen (zoals gerst), water, hop en gist te combineren. Deze ingrediënten worden gemengd en verwarmd om suikers vrij te maken, die de gist vervolgens omzet in alcohol en koolstofdioxide tijdens het fermentatieproces.

Membraanfiltratie: Nu komt het interessante deel, het verwijderen van de alcohol.

Uitlegvideo

Hoe dat membraanproces werkt, ziet u in deze korte uitlegvideo van Jos van Dalfsen.

 

Onze kennis & techniek

Zetten we in voor klanten in de zuivel-, drank- en voedingsmiddelen industrie binnen Europa. Als Wafilin zijn we onafhankelijk, wat betekent dat we altijd de meest passende oplossing ontwikkelen en aanbieden.

Al ruim 50 jaar zijn we experts in membraantechnologie. Het feit dat we onafhankelijk zijn van onze leveranciers en bestaande processen kunnen optimaliseren, wordt door onze klanten gezien als het belangrijkste voordeel. Onze op maat gemaakte oplossingen zijn tot in de details uitgewerkt en kunnen gemakkelijk geüpgrade worden bij veranderingen in de markt.

Dit maakt ons uniek en zorgt ervoor dat we blijven groeien.

Wafilin Systems is trotse finalist