Vacature proces engineer

Kom jij ons team van Masters in Membrains versterken?

Proces Engineer

Als Proces Engineer bij Wafilin Systems speel je een cruciale rol in ons team. Je ondersteunt de Salesafdeling bij het bieden van procestechnologische membraanoplossingen die voldoen aan de behoeften van de klant en aan de gestelde normen en budgetten. Daarnaast werk je na opdrachtverstrekking de aangeboden oplossing uit door het ontwerpen en verbeteren van processen en installaties, van concept tot implementatie.

Over Wafilin Systems

Wafilin Systems is een toonaangevend bedrijf in membraantechnologie, gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van geavanceerde membraanfiltratiesystemen de voedingsmiddelen- en zuivelindustrie. Onze missie is om de specifieke uitdagingen van onze klanten aan te pakken en innovatieve oplossingen te bieden die gericht zijn op het terugwinnen van waardevolle grondstoffen uit reststromen, water hergebruik en energiereductie in het productieproces.

Als ‘Masters in Membrains’ streven we ernaar om onze klanten te voorzien van slimme, duurzame oplossingen die een positieve impact hebben op hun processen en op de wereld om ons heen.
Bij Wafilin Systems werken we volgens het ‘The Big Five for Life’-principe, waarbij de motivatie en doelen van onze medewerkers zijn gekoppeld aan de vijf belangrijkste doelen van ons bedrijf. We streven naar een professionele, betrokken en resultaatgerichte organisatie, waar talent wordt gestimuleerd en ontwikkeld. Bij ons geloven we dat met de juiste instelling en vaardigheden iedereen zijn of haar gewenste functie kan vervullen. We bieden persoonlijke ontwikkelingsplannen en diverse trainingen en cursussen aan om groei te bevorderen.

Jouw rol als Proces Engineer:
• Analyseren van klantvragen en opstellen van technische documenten voor offertes, waaronder proces tekeningen, specificaties en balansen.
• Opstellen van P&ID’s van de installatie, zowel in de salesfase als na opdrachtverstrekking, in samenwerking met de klant.
• Samenstellen van een eerste versie van de equipment list met type, grootte en functie van te gebruiken equipment.
• Leveren van proces technische ondersteuning tijdens de realisatie van projecten, inclusief commissioning en inbedrijfstelling van onze systemen bij de klant op locatie.
• Deelnemen aan afdelingsoverleg en zorgen voor persoonlijke vaktechnische ontwikkeling.
• Correct en tijdig boeken van gewerkte uren.

Resultaatgebieden:
• Bijdragen aan goede relaties met klanten en leveren van kwalitatief goede offertes.
• Opvolgen van uitvoeringstrajecten volgens afgesproken procedures en opleveren van volledige procestekeningen en documentatie.
• Input leveren voor projectevaluaties en bieden van ondersteuning tijdens de realisatie van projecten.

Diploma’s, certificaten en ervaring:
• MBO of HBO diploma in procestechniek.
• Ervaring met AutoCAD voor opzetten van technische tekeningen.
• Relevante certificaten en trainingen op het gebied van proces apparatuur zijn een pluspunt.
• VCA certificering

Wat ik leuk vind aan mijn baan is de variatie en afwisseling van werkzaamheden. Ik heb de mogelijkheid om zowel op locatie als op kantoor te werken. Het geeft me de kans om bij verschillende klanten een kijkje in de keuken te nemen, elk met hun eigen processen en toepassingen.

Thomas Roersma Manager Technology

Wij bieden:

Wafilin Systems biedt een dynamische en innovatieve werkomgeving waar je de kans krijgt om te groeien en te excelleren. We ondersteunen jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling, en je wordt onderdeel van een gepassioneerd team van experts in membraantechnologie. Een competitief salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.
Interesse:
Heb je een passie voor technologie en wil je een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van ons bedrijf en uiteraard onze geavanceerde membraanfiltratiesystemen?

 

Stuur dan je CV en motivatiebrief naar Jos van Dalfsen en vertel ons waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie. We kijken uit naar je sollicitatie!, via j.vandalfsen@wafilinsystems.nl.  Ook ontvangen wij graag je CV en motivatie op dit e-mailadres.