Wafilin Systems en Vicoma Consultancy & Engineering tekenen samenwerkingsovereenkomst

Groningen – Dinsdag 6 april, 2021, ondertekenden Wafilin Systems en Vicoma Consultancy & Engineering de samenwerkingsovereenkomst.  De samenwerking tussen de partijen heeft vooral als doel om de ontwerpprocessen en de bestaande relatie tussen Wafilin Systems en Vicoma Consultancy & Engineering verder te optimaliseren om hiermee een constant kwaliteitsniveau te behouden en de efficiëntie van de ontwerpprocessen te verhogen.

Tevreden klant

Wafilin Systems en Vicoma Consultancy & Engineering werkten al een tijd samen: vanaf 2019 heeft Vicoma Consultancy & Engineering meerdere werktuigbouwkundige ontwerpen gemaakt voor de diverse type membraanfiltratieskids welke door Wafilin Systems worden geleverd voor de voedingsmiddelen- en zuivelindustrie. Wafilin Systems is erg tevreden over de ontvangen engineeringspakketten maar ook over de wijze waarop ze in nauwe samenspraak tot stand zijn gekomen. Het is dan nu ook een logische stap om de samenwerking te herkennen en vast te leggen.

“We kijken uit naar de verdere intensivering van onze samenwerking en zetten ons graag in om een lange termijn partnerschap met Vicoma Consultancy & Engineering op te bouwen” vertelt CEO Henk Schonewille.

Standaardisatie SmartFlex systemen verder uitbouwen

Samen met Vicoma Consultancy & Engineering kan Wafilin Systems de standaardisatie van haar producten, o.a. de SmartFlex systemen, en diensten verder uitbouwen en hiermee een constant kwaliteitsniveau behouden en de efficiëntie verhogen. Vicoma Consultancy & Engineering zal hoofdzakelijk het advies- en engineeringwerk met betrekking tot het werktuigbouwkundig ontwerp van de skids op zich nemen, met als resultaat een optimaal, gestandaardiseerd ontwerp, waarbij functionaliteit, kwaliteit, maakbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid centraal worden gezet.

Met deze samenwerking zijn de partijen in staat om de efficiëntie en effectiviteit van de ontwerpprocessen te verder verhogen.

Over Vicoma Consultancy & Engineering

Met zo’n 300 medewerkers en vier vestigingen in Nederland heeft het bedrijf al ruim 50 jaar kennis en expertise in haar vakgebied. Het ingenieursbureau is gespecialiseerd in diverse disciplines waaronder process, piping, productielijnen en machines, civiele techniek en bouwkunde. Vicoma Consultancy & Engineering is voornamelijk actief in de energie, food & pharma, bioraffinaderijen en de chemische industrie. Het bedrijf werkt met een pragmatische en flexibele aanpak en begeleidt en ondersteunt de klant van begin tot het einde van het project.

Over Wafilin Systems

Als Masters in Membrains ontwikkelt, ontwerpt en levert Wafilin Systems innovatieve membraanfiltratiesystemen om de uitdagingen van hun klanten in de voedingsmiddelen- en zuivelindustrie op te lossen. Dit doen zij met enorme passie, en al meer dan 40 jaar kennis en ervaring in de membraantechnologie. Wafilin Systems gelooft dat met hen creëren van slimme membraanfiltratietoepassingen zij een essentiële rol spelen de productie hoogwaardige voedingsmiddelen en zuivelproducten en daarmee bijdragen aan een betere en duurzamere wereld.

Meer weten over Vicoma Consultancy & Engineering? Neem een kijkje op de website.
Wilt u graag meer weten over de samenwerkingsovereenkomst en wat dit voor u als klant betekent? Neem dan contact op met Henk Schonewille via
h.schonewille@wafilinsystems.nl.

Share this article